Официјални Microsoft курсеви

Почитувани,

на оваа страница можете да најдете листа на официјални курсеви кои ќе бидат одржувани на Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство. 

Листа на курсеви може да видите во некоја од категориите, или целосна листа можете да видите во категоријата Microsoft Courses.

Категориите кои се нудат на академијата се:

1) Техничка подршка (Support Tech)

2) Администратор на сервер (Server Admin)

3) Администратор на претпријатија (Enterprise Admin)

4) Администратор на бази на податоци (Database Admin)

5) Програмер за бази на податоци (Database Developer)

6) Администратор за SharePoint (SharePoint Administrator 2010)

7) Windows Developer 4 on Visual Studio 2010

8) Web Developer 4 on Visual Studio 2010

9) Azure Developer on Visual Studio 2010

10) MCPD on Windows Phone

11) SharePoint Developer 2010

12) Microsoft Silverlight Developer 4

13) Специјалист за Microsoft Office (MOS Specialist)

ВАЖНО: За да може да се пријавите на соодветен курс од одредена категорија, потребно е најпрвин да се регистрирате со испраќање на e-mail на msacademy@finki.ukim.mk. По регистрирањето ќе добиете мејл со вашата автоматски генерирана лозинка која потоа ќе може да ја промените од менито Administration -> Change password.

По најавата ќе можете да се пријавите на соодветниот курс преку линкот Subscribe.

За да можете да ја следите наставата по курсот, најпрвин потребно е да добиете потврда дека има доволно кандидати за соодветниот курс.

Доколку има доволен број на слушатели за да се формира група, потребно е да испратите скенирана страна од вашиот индекс и скенирана уплатница на msacademy@finki.ukim.mk.

Цени на курсеви:

Тип на курс Бр. на часови Цена за студенти на ФИНКИ Цена за останати студенти на УКИМ
Со предавач 30 7.000 ден. 10.000 ден.

Урнек уплатница со која може да го извршите плаќањето: Uplatnica.jpg (90.58 kb)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Дополнително, секој студент има можност за добивање на ваучер за некој од Microsoft e-learning курсевите. 

Цени на online курсеви:

Тип на курс Бр. на часови Цена за студенти на ФИНКИ Цена за останати студенти на УКИМ
 online курс /  1.000 ден.  1.500 ден.

 Урнек уплатница со која може да го извршите плаќањето: Uplatnica.jpg (90.58 kb)

 За да добиете пристап до online курсевите портебно е да го испратите името на курсот и неговиот број на msacademy@finki.ukim.mk.

Целосна листа на microsoft e-learning курсевите: IT_Academy_ELearning_course_content.xls (266.50 kb)

 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Повеќе информации за курсевите исто така можете да најдете на официјалната страна на Microsoft или да нè контактирате на msacademy@finki.ukim.mk.

 

Со почит,

ФИНКИ ИТ Академија.